Öltözz föl, szedd össze magad, menj el otthonról,

by zsempet

Öltözz föl, szedd össze magad, menj el otthonról, bár nem tudsz járni. Törje a tenyered a mankó, fájjon kicsit a lábad, ahogy megy bele a vér. Fájjon a felére soványodott vádli is. Menj le a lépcsőn, tökölj azon, hogy hogyan lépj, eggyel lejjebb a mankó, mellé a láb, vagy eggyel lejjebb a mankó és alá a láb.
Tanuld meg, hogy kemény vállal könnyebb, tartsd a vállad és mint egy inga. A törött lábad ne legyen jó nyújtva sem, hajlítva sem, előretolva és hátul lógatva sem. Gondolj arra, hogy éjszaka egyszer azt álmodtad, hogy futsz, egyszer meg azt, hogy ugrasz. Ne sóhajts. Mankózz át a parkon, üljön egy padon egy férfi, rakja ki maga mellé a cigijét a telefonját, és egy csomó cetlit. Ahogy elbillegsz mellette, próbáld meg elolvasni az egyiket, legyen ráírva, hogy „Megoldások”.
Menj le a bevásárlóközpontba és félj, hogy van-e százasod. Találj százast, vegyél kocsit és vásárolj, egyik kezeddel a mankóra, másikkal a kocsira támaszkodva. Amikor rájössz, hogy a kenyér a bolt végében van, sóhajts, hogy baszd meg. A kedvenc kávédból csak egy legyen a felső polc legbelsején, nyúlj fel és a mankóval húzd ki magadnak. Álld meg, hogy a tejet is a mankóval billentsd le a kocsiba, bár magasan van az is. Fizess, told oda a kocsit egy asztalhoz, kérj egy nagy kapucsínót, hozasd ki magadnak, ülj le és rakd fel a lábad. Ne gondolj arra, hogyan mész haza.

Advertisements